Sådan finder du en billig miniferie

Find en miniferieHvis du er på jagt efter en billig miniferie, så læs med her og bliv klogere på, hvor du skal tage hen for at gøre det billigst muligt.

Du kan naturligvis godt vælge at tage på campingferie ved Gudenåen – men det kunne måske være mere interessant at tage til en storby et sted i Europa?

Og det behøver det ikke nødvendigvis blive dyrere af, hvis du bare ved, hvor du skal lede, når du skal finde en billig rejse.

Konkurrence på flybilletter

Prisen på flybilletterne afhænger først og fremmest af konkurrencen. Naturligvis har afstanden også noget at sige, men f.eks. er en flybillet til Barcelona ofte billigere end en flybillet til Paris – og det er til trods for, at der er noget længere afstand til Barcelona.

Så generelt kan du få billige flybilletter til de storbyer, hvor der er stor konkurrence på ruten fra Danmark. Udover Barcelona drejer det sig bl.a. om London og Berlin.

Billig overnatning

Men transporten er kun den ene del af prisen. Overnatningerne er den anden, væsentlige faktor. Og generelt er det sådan, at jo lavere leveomkostningerne generelt er i storbyen, jo billigede er hotelværelserne også.

Så det kan godt være, at du kan komme billigt til London – men du kan nødvendigvis ikke finde et billigt hotel. Her skal du i stedet kigge mod byer som Prag og Budapest, hvor prisniveauet stadig er forholdsvis lavt.

I øvrigt er der også en klar sammenhæng over til priserne på mad, drikke, shopping osv., der også er billigere de steder, hvor priserne generelt er lavere.