Tag gerne forbi Lemvig

Midt i den nordlige ende af Vestjylland, findes en lille perle – Lemvig! Byen der med sine knapt 7000 indbyggere og sine cirka 34 kilometer nordvest fra Holstebro er et besøg værd!

Jeg vil nu give dig mine gode grunde til, hvorfor du bør besøge af Vestjyske perle, og hvad jeg mener at byen kan.

Er du til friluftsliv og et adrenalinsus?

Syd for Lemvig findes der nemlig et vaskeægte friluftscenter. Her kan du prøve kræfter med alt fra rappelling til paintball og prøve en tur i en sekshjulet køretur – i bedste off-road-stil.

Her kan du dyste og konkurrere mod dine venner – og du kan tage derfra med en rygsæk fyldt med gode oplevelser og minder. Jeg garanterer dog ikke, at du ikke (også) kommer derfra med et par blå mærker rigere. Med hvad dælen! Her er der friluftsliv og adrenalin på programmet og til den helt store guldmedalje!

Besøg Lemvig havn

Jeg har ladet mig fortælle at havnen i Lemvig har gennemgået en større reetablering. Havnen emmer af byliv med forskellige cafeer og butikker. Et hyggeligt sted at nyde en kop kaffe – og tilmed med udsigt over vandet. Bedre bliver det altså ikke.

Derudover har jeg hørt, at restauranten, Luna, har til huse på kajen og skulle være en udsøgt fornøjelse!

Ønsker du at dyrke noget mere aktivt end kaffe drikkeri, kan du også fiske og gå lange ture langs havnestykket. Et attraktivt valg for de med forkærlighed for fiskeri og sejlads.

Jeg har sågar hørt, at der årligt afholdes en krabbefestival, der med sin opstart i 2017, har været en fast tradition, som bringer endnu mere liv og god stemning til den hyggelige havneby. Klart et besøg værd, hvis du spørger mig!

Lur mig om du ikke har hørt om VLTJ og Tørfisk?

“Et sted mod vest på Jyllands kyst. Derude hvor sandet er så lyst.” Hvis denne linje vækker minder, kender du med al sandsynlighed det Vestjyske band, Tørfisk, der er kendt for at sætte ekstra gang i festlige lejligheder og arrangementer. De fleste kender sågar også den klassiske dans, der udføres som fast ritual til musikken.

Sangen, der tager udgangspunkt i den jyske vestkyst, er også særligt glad for byen, Thyborøn. Byens historie og en masse spændende attraktioner gør også Lemvigs naboby til et besøg værd, hvis man nu alligevel befinder sig på disse kanter.

Personligt har jeg selv besøgt “Sneglehuset,” som har til huse i Thyborøn. Et hyggeligt og anderledes besøg!

Læs meget mere om, hvad der foregår i Lemvig lige her.